Saavuimme Rukalle lauantaina 27.12.2008, poutapäivänä asteita -4, mökkimme oli loistava. Yskäisinä olin minä ja kummitätini. Meille välimatka oli aika raskas taival, eikä pakettiauto ollut ollenkaan kaikkein parhaimpia kulkuneuvoja. Minulla, kun olin kolmantena pyöränä, ei juuri jaloille liikuma tilaa ollut. 

Sunnuntaina totuttelimme mökkiin ja sen ympäristöön kävelylenkillä. Pientä lumisadetta asteita -4, lämpötila nousi  1 asteeseen.  Kummisetä hiihti  17 km. 

Maanantaina teimme pienen kävelylenkin, kummisetä hiihti  17 km. Kävimme tutustumassa Rukan keskustaan. Poika ja miniänalku saapuivat iltasella. Pilvinen päivä asteita -1, illalla -5, ei satanut.

Tiistaina  nuoriso lähti mäkeen, kummisetä hiihti 34 km. Loppuporukalla kävimme Napapiirillä Sallassa. Takaisin tulessa teimme kävelyretken Kiutakönkäälle. Ihana ilma, -6 astetta, auringonpaiste. Iltasella huomasin , että silmälaseista oli linssi irronnut.

Keskiviikko 31.12.2008 vuoden viimeinen päivä.  Nuoriso ja kummisetä kävi hiihtolenkillä. Isäni toimi talon vahtina. Me vanhemmat naiset suuntasimme kulkumme Kuusamon keskustaan. Skecsavers oli onneksi soluttautunut tännekin ja sain lasini korjautettua ilmaiseksi. Teimme ihania löytöjä kaupungissa, sain 2 aivan ihanaa villapuseroa ja kuntoutukseen jumppahousut. 

Illalla vietimme kokkimatin laskiaista eli pienet syntymäpäiväjuhlat. Pojalta sain Kalevalan lapsikorun ja poikakummilta Kalevalan Talon sydän  –ketjun.

Raketit paukkuivat kun seurasimme mökin ikkunoista Rukan rinteillä tapahtuvaa soihtulaskua.  Rinteeseen emme hakeutuneet sillä sää oli pyryinen ja lämpötila laski -15.

Uusi Vuosi 2009 alkoi vähän apealla mielellä. Pakkasta -16 astetta kova viima ja nuoriso lähti jo kotia kohti. Kummisetä kävi kokeilemassa hiihtoa perinteisellä tavalla ja palasi jääpuikon näköisenä takaisin. Latua ei oltu vielä aurattu kokonaan. Vietimme tämän päivän ihan vaan tupapäivänä. Mitä nyt Nuorison autoa putsattiin lumesta.

Perjantai varsinainen synttäripäivä oli aurinkoinen pakkaspäivä -20. Isän kanssa kävimme käyden kaupassa,  matkaa 1 km. Pakkanen tuntui hyvin poskissa ja hengityksessä. Pidimme lättykestit, kummisetäni toimi kokkina. Kummeilta sain usko, toivo ja rakkaus kaulakorun. Kummisetään iski matkakuume ja siivousinto, kun ei päässyt edes hiihtämään. 

Lauantai 3.1. kummit starttasivat jo klo 7. Loppuporukka 8.30. Pitihän ne loppusiivouksetkin tehdä ja tyhjentää mm. jääkaappi.

Taivalkoskella kävimme Jalavan kaupan pihassa, mutta kauppa tuntui olevan vielä kiinni.

Limingalla kävimme syömässä.

Serkkua käytiin moikkaamassa Ylivieskassa. Kotona olimme n. klo 18.30.

Reissu oli hyvä, tosin miestäni kaipasin. Kotona hän sitten minua odotti lahjan kanssa. 

 

Muistathan ARVONNAN jatkan aikaa vielä keskiviikon 7.1.2009, koska tällä vuodatuksen puolella on ollut hankaluuksia.