28. kihlapäivä tätä päivää ei juurikaan muisteltu tänä vuonna.  Perjantai oli viimeinen työpäivä ennen joululomaani. Tulossa oli kiireinen päivä. 9 alkoi tiimikokous, josta lähdin ennen 11sta työterveyteen sydänfilmiin ja lääkäriin. Lääkärin kanssa keskustelussa ja filmistä johtuen lääkärini lähetti minut heti jatkotutkimuksiin päivystyspolille.

2164146.jpg

 Ostoksiani joulumarkkinoilta Seinäjoen Areenalta.

Sain päälleni sairaalan kauniin puvun, sydäntä filmattiin. Vertakin luovutin kahdesta reiästä. 4 pulloa saatiin kyynärtaipeesta, mutta sitten se viimeinen jouduttiin ottamaan kämmennen päältä, kun suoni kyynärtaipeesta katosi.  Röngenkuvassa kävin kuvauttamassa keuhkojani. Sitten siirryin lepäilemään päivystyspolin sängyssä. Lääkärin mukaan kuvien, filmin ja verikokeiden mukaan sydän ei ainakaan akuutisti oireillut, syyksi laitettiin vain närästys, ja niin sain riisua ne ihanat sairaalan vaatteet yltäni ja lähteä kotiin. Kello oli jotakin 15, kun pääsin sieltä pois. Suuhuni en keskussairaalassa saanut mitään, vaikka olivat tietoisia, että minulla on 2-tyyppi, enkä ollut syönyt sitten kahvitunnin yhtään mitään.

2164154.jpg

Eka, mutta ei viimeinen tekemäni tonttu.

Enhän minä mihinkään kotiin lähtenyt, vaan palasin töihin ja nappasin naapurin kahviosta sämpylän jonka nautin kahvin kanssa. Jatkoin töissä, päiväkirjan ja keskiviikon poissaoloilmoituksen teolla. Jotakin muutakin juoksevaa hommaa oli vielä tehtävänä, kunnes kaupassa käynnin jälkeen saavuin kotiin uupuneena, mutta onnellisena.

Nyt saan levätä lomaillen tammikuun 12. pv:n, saa sitten nähdä, mitä on jatkossa. Mielestäni olisin kyllä tarvinnut sairaslomaa, mutta hyvä, että voin olla edes lomalla. Työterveyslääkäri olisi sitä ehkä antanut, mutta päivystyspolilta sain vain passituksen kotiin ja vahvistuksen työterveyslääkärin määräämään lääkitykseen. Omasta mielestäni oireeni ei ollut pelkkää närästystä ja ilmeisesti työterveyden filmissä näkyi jotakin, koska se otettiin kahteenkertaan ja siinä oli jotakin tekstiäkin, josta hoitaja puhui.

2164161.jpg

Otan nyt rauhallisesti ja lepäilen lomani. En hössötä joulusta mitään. Ihanuus tässä on se, että reissumme ei sitten mennyt ainakaan vielä mynkään.